Overeind blijven in tijden van corona

Op dit moment staat ons leven volledig in het teken van het coronavirus. Een bizarre en nog steeds onwerkelijke situatie. Hoewel deze periode waarschijnlijk een belangrijk thema wordt in de geschiedenisboeken, zijn veel mensen op dit moment vooral aan het overleven, letterlijk en figuurlijk. Daar kunnen psychische klachten een gevolg van worden.

Psychische klachten bij corona

Milde klachten kan iedereen ervaren, bijvoorbeeld door de druk van thuiswerken in combinatie met de zorg voor kinderen. Of spanning binnen je relatie, omdat je partner ook de hele dag thuis is. Je dagelijkse routine valt weg, je kunt je niet meer uitleven in de sportschool en ontspannen met vrienden kan op dit moment ook niet.

Maar wat als deze klachten verergeren?
Misschien lukt het je niet meer om te ontspannen, waardoor je steeds slechter gaat slapen en je in een negatieve vicieuze cirkel terecht komt. Eenzaamheid kan de boventoon gaan voeren, omdat je niet meer kunt afspreken met anderen. Je kunt je somber gaan voelen en last krijgen van piekeren. Verschillende angsten kunnen de kop op steken; angst voor het verlies van dierbaren of angst om zelf besmet te raken met het virus. Ook kun je je flink zorgen maken over je financiƫle situatie.

Dit zijn veelvoorkomende klachten in deze tijd en belangrijk om serieus te nemen. Signaleer je dat je psychische klachten verergeren, of dat de klachten waar je eerder last van had weer terug komen? Wacht dan niet te lang, schaam je niet en zoek hulp. Je bent niet de enige die last heeft van gevolgen van het coronavirus.

De psychologen van Mulder & van Schie en Slaapmakend kunnen met jouw persoonlijke situatie meedenken. Ze kunnen de crisis niet oplossen, maar wel kunnen ze leren hoe je binnen deze omstandigheden zo goed mogelijk met de veranderingen om kunt gaan.

Gesprekken vinden in deze periode plaats vanuit huis, via telefoon of videobellen.

Maak vrijblijvend kennis